2021-2022 EĞİTİM BURSU

Sosyal Yapı

SOSYAL YAPI & GENÇLİK ve SPOR

İlçe halkının çoğunluğu geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır.Nüfusun çok az bir bölümünü esnaf,memur,sanatkar ve diğer serbest meslek sahipleri oluşturur.

İlçedeki köyler toplu köyler şeklinde olup bazı köylerde birden fazla mahalle mevcuttur.Köy evleri çoğunlukla betonarme yapılar olup iki katlı olarak yapılmıştır.Evlerin birinci katları ahır ve samanlık ikinci katları ise aile fertlerinin oturması için düzenlenmiştir .Köylerin tamamına yakınında şebeke suyu mevcut olup son yıllarda kanalizasyon çalışmalarına hız verilmiştir.

Köylerde yaşayan halk biri birlerine akrabalık bağlarıyla bağlıdır.Bu bağların güçlü olması halkı genel ahlak kurallarına daha saygılı olmaya mecbur etmektedir.Halkın  tamamı yerleşik düzende yaşamakta olup yaz aylarında iki aylığına yaylaya çıkılmaktadır.

İlçe topraklarının engebeli olması ve iklim koşullarının uygun olmaması nedeniyle tarımla uğraşan halkın gelir seviyesi düşüktür.Bu durum Posofluyu başka yerlerde iş aramaya mecbur etmiştir.Bu nedenledir ki gerek yurt içinde  gerekse başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere binlerce Posoflu ilçeden ayrılmıştır.Özellikle gençlerin çalışma ve iş bulma maksadıyla  ilçe dışına çıkması sonucu köylerde genç nüfus gittikçe azalmaktadır.İlçe merkezi ve 49 köyde halkın örf,adet ve görenekleri farklılık arz etmez.

SOSYAL ve SPORTİF TESİSLER

İlçemizde sosyal tesis olarak İlçe Merkezinde bir adet Öğretmenevi ve Belediye Kültür Merkezi mevcuttur.

ÖĞRETMENEVİ

İlçe Müdürlügümüze ait sosyal tesis olarak Ilçe Merkezinde bir Ögretmenevi ve Aksam Sanat Okulumuz mevcuttur. Ögretmenevi 16 yatak kapasiteli Lokal, internet Cafe ve Fitness salonundan mütesekkildir. Tekel Genel Müdürlügünden Bakanligimiza devredilmistir. Oturma salonumuzun bir bölümü Kahvalti salonu olarak kullanilmaya baslamistir. Ilçe için ihtiyaca cevap verecek durumdadir. Burada 1 Müdür, 1 Müdür Yard.ve 4 de asgari ücretle çalisan sözlesmeli personel görev yapmaktadir.

BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ ve DÜĞÜN SALONU

İlçe merkezinde faaliyet gösteren tesisimiz ilçemizde yapılmakta olan toplantı, panel, tiyatro etkinlikleri,resim sergileri gibi aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca vatandaşlarımızın nişan, düğün, toplu yemek gibi sosyal aktivitelerini ağırlamaktadır. Yaklaşık 500 kişilik kapasiteye haizdir.

GENÇLİK VE SPOR

İlçemiz halkı spora meraklıdır.İlçe merkezimizde Posof Lisesine ait 2007 Baharında hizmete açılan Kapalı Spor Salonu bulunmaktadır.Ayrıca 2007-2008 Eğitim- Öğretim yılında İlçemizde Kros, Badminton, Masa tenisi, Voleybol ve Satranç turnuvaları düzenlenmiştir.

Futbol sahası yapımı için gerekli yer temin edilmiş olup, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına tahsisine müteakip inşaatı Hizmet birliğince gerçekleştirilecektir. İlçemizde her yıl Kaymakamlık kupası adı altında futbol ve voleybol turnuvaları düzenlenmekte, bu turnuvalara köylerimiz karma takımlarla katılmaktadırlar.

İlçemizde Posof Spor Kulübü adı altında 1987 yılında kurulan bir spor kulübü bulunmaktadır.

İlçemizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı şenlik ve panayır havası içerisinde kutlanır. Bunun yanı sıra seyran denilen kuşaktan kuşağa yaşayan geleneksel halk şenlikleri yapılır.

Önceki: Eğitim ve Kültür
Sonraki: Turizm